Cursus Beeldend omgaan met verlies en rouw

Deze cursus is voor volwassenen die op een liefdevolle manier hun verlies een plek willen geven en de draad van het leven willen oppakken.

Het kan gaan om het verlies van een dierbare door overlijden of door echtscheiding, het verlies van gezondheid of het verlies van werk.

 

Met behulp van verschillende materialen en technieken uit de beeldende kunst uiten we onze binnenwereld waar de ziel diep gekwetst is. We geven aandacht aan gevoelens en emoties en reflecteren op onze gedachten. We geven ruimte aan onze verlangens om zo vorm te geven aan het nieuwe leven waar het verlies deel van uitmaakt. Het kunstzinnig werken wordt ondersteund door de theorie over rouw- en verliesverwerking van de Zwitserse psychiater Elisabeth Kübler-Ross en de Amerikaanse rouwdeskundige William Worden. Ook vormt de Acceptance en Commitment Therapy, kortweg ACT, een belangrijke leidraad in de cursus. ACT helpt ons om op een flexibele manier om te gaan met de obstakels die we tegenkomen, zodat we kunnen blijven investeren in de dingen die we écht belangrijk vinden.

 

Het in de groep delen van de verlieservaring is van grote waarde voor het rouwproces!

 

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1 tot 1,5 uur, eenmaal per 2 weken. De kosten zijn € 275,- inclusief BTW, materialen, koffie/thee en lekkers. Er is ruimte voor maximaal 4 personen.

 

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 1 oktober 2019 om 10.00 uur. 

 

Je kunt je aanmelden via de mail info@maanlichtcoaching.nl of telefonisch 06-52305340.

Bezig met laden