Workshop Jouw Zielenlandschap

 

Er wordt weleens gezegd dat de ogen de spiegels of de poorten zijn van de ziel. Onze ogen laten de waarheid zien in elke situatie, ongeacht het masker dat we opzetten. Ze zeggen veel meer dan we ooit zouden kunnen doen met woorden.

 

Sommige deskundigen die gezichten bestuderen, hebben waargenomen dat de ogen de spiegels van de ziel zijn, omdat ze het meest oprecht deel zijn van het gezicht. We hebben namelijk, in tegenstelling tot bijvoorbeeld onze mond, geen controle over onze ogen. Wanneer je iets leuk vindt, verwijden de pupillen vanzelf. Bij afkeer of afwijzing van iets of iemand trekken de pupillen juist samen.

 

In China is de gelaatkunde een eeuwenoude Oosterse leer die van familie op familie wordt doorgegeven. Al 3000 jaar lang worden gezichtsvormen bestudeerd. Je gezicht vertelt je namelijk je levensverhaal. Volgens een Chinese filosofische stroming, het Taoïsme, registreert je gezicht het verleden dat teruggaat tot aan de voorouders, weerspiegelt je gezicht het heden en voorspelt het zelfs de toekomst.

 

In deze workshop gebruiken we het gezicht niet om een kijkje te nemen in de toekomst 😊. Wel laten we ons inspireren door de vormen, lijnen en kleuren voor het creëren van ons unieke zielenlandschap. Het profiel van ons gezicht gebruiken we als basis en geeft ons inspiratie voor het laten ontstaan van rivieren, meren, weides vol bloemen, bossen, begroeide heuvels, holletjes waar dieren zich schuilhouden, zandvlaktes en wat al niet meer. Symbooltaal die veel zegt over onszelf.

 

We tekenen het landschap en geven het kleur met aquarelpotlood en aquarelkrijt die we op verschillende manieren kunnen gebruiken.

 

De kosten bedragen voor de ± 2 uur durende workshop € 35,- inclusief materialen, koffie/thee en lekkers. Is jouw interesse gewekt en heb je zin/tijd om mee te doen? Stuur dan een mail naar info@maanlichtcoaching.nl en vermeld naam, adres en telefoonnummer.

Bezig met laden