Cursus Het Spel van Woord en Beeld

Taal is een bijzonder iets, als je erbij stil staat. Via tekens van rechte en gebogen lijntjes praten we met elkaar, luisteren we naar elkaar, zingen we liedjes, schrijven we verhalen, lezen we boeken, leren we nieuwe dingen en wat al niet meer. Het is een ontzettend belangrijk communicatiesysteem. Zonder taal zouden we ons als mensheid nooit zo ver ontwikkeld hebben als nu. En die taal neemt zo’n grote rol in ons leven in, dat we zelfs denken in taal. Terwijl we in de oorsprong allemaal 100% beelddenkers zijn, zo worden we geboren!

 

In deze cursus gebruiken we het woord als inspiratie om tot beeld te komen, maar laten het beeld ons ook inspireren om tot woord te komen.

 

Daarnaast gaan we in deze cursus ook letterlijk gebruik maken van woorden en letters in het kunstzinnig werk en gebruiken we ook (teksten uit) kranten, tijdschriften en oude boeken als ondergrond. Creatieve schrijf- en doe-opdrachten wisselen elkaar af en worden met verschillende materialen en technieken uitgevoerd.

 

De kosten bedragen € 150, inclusief materialen, koffie/thee en lekkers voor 6 ochtenden van 10.30 tot uiterlijk 12.30 uur.

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mail naar maanlichtcreatie@gmail.com

Bezig met laden