Workshop Jouw landschapsportret

Een gezicht is een interessant onderwerp. Op een relatief klein oppervlak is veel te zien. De vorm van het gezicht, de kleur en de stand van de ogen, maar ook de kleur van de huid, de lijnen van de lippen, de wenkbrauwen en de kaak, maar ook lijnen in de vorm van rimpels, de grootte van de neus, sproetjes, een moedervlek. En wat dit alles samen uitstraalt. 

 

In het verre Oosten worden gezichtsvormen bestudeerd, al zo'n 3000 jaar lang en deze kennis wordt van familie op familie doorgegeven. Volgens een Chinese filosofische stroming, het Taoïsme, vertelt je gezicht je namelijk je levensverhaal; je gezicht registreert het verleden, weerspiegelt het heden en voorspelt zelfs de toekomst.

 

In deze workshop gebruiken we het gezicht niet om een kijkje te nemen in de toekomst 😊. Wel laten we ons inspireren door de vormen, lijnen en kleuren voor het creëren van een uniek landschapsportret. Het profiel van ons gezicht gebruiken we als basis en geeft ons inspiratie voor het laten ontstaan van rivieren, meren, weides vol bloemen, bossen, begroeide heuvels, holletjes waar dieren zich schuilhouden, zandvlaktes of juist een abstract landschap. 

 

We tekenen het landschap en geven het kleur met aquarelpotlood en aquarelverf die je op verschillende manieren kunt gebruiken.

 

De kosten bedragen voor de ± 2 uur durende workshop € 35,- inclusief materialen, koffie/thee en lekkers.

 

Is jouw interesse gewekt en heb je zin/tijd om mee te doen? Stuur dan een mail naar liselorehouben@ziggo.nl met je naam, adres en telefoonnummer.

Bezig met laden