Liselore Houben

De vrouw achter Maanlicht Coaching & Creatie ben ik, Liselore Houben, geboren in de lente van 1976. Als kind werd ik thuis altijd omringd door creativiteit. Mijn moeder is een geboren kunstenaar en weet van de meest eenvoudige dingen iets moois te maken. Woensdagmiddag stond bij ons altijd in het teken van creatief bezig zijn. Ik tekende eindeloos paddenstoelen huisjes, kookte met knopen en danste pirouettes met een door oma gemaakte tutu. Zoals het gaat in het leven raakte mijn kinderlijke onschuld gaandeweg beschadigd door problemen van de grote mensen wereld. Ik sloot mij veilig op in mijn hoofd en probeerde zoveel als mogelijk te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

 

Mijn hoofd koos voor een HBO-studie HRM. In dit vakgebied ben ik jaren werkzaam geweest. Veel denkwerk, waarbij mijn hart en vooral mijn handen werkeloos toekeken. Ik had in die tijd vaak last van intens warme handen en mijn gevoel liet mij weten dat ik niet gelukkig was. Ik kon het rationeel niet verklaren, het bracht verwarring, toch ging ik op oude voet verder met veel piekergedachten.

 

Totdat mijn overvolle hoofd overliep. Ik kon niet anders dan de balans opmaken. Het roer moest om. Mijn moeder, afgestudeerd tekentherapeut, liet me kennis maken met tekenen en schilderen om helderheid te krijgen over mijn situatie, uit het hoofd te komen en te ontspannen. Dit bleek de sleutel te zijn; hoofd, hart en handen werkten samen, er kwam meer harmonie in mijn leven. Inmiddels heb ik de 3-jarige opleiding tot kunstzinnig coach/atelier docent afgerond en heb ik enkele jaren ervaring in het beeldend begeleiden van mensen.

 

Mijn vader is een grote inspiratiebron voor mij geweest. Hij is in 2016 overleden aan een hersentumor. Tijdens zijn ziekteproces kreeg hij afasie en kon hij zijn dominante hand niet meer gebruiken. De enige manier waarop hij zijn gevoelswereld kon uiten was via muziek, tekenen en schilderen. Als eerbetoon aan hem heb ik dan ook één van zijn laatste werken gebruikt op mijn welkomstpagina.

 

Uit het intense verdriet om zijn afscheid heb ik kracht en inspiratie kunnen halen. Ik heb mij gespecialiseerd in  kunstzinnige rouw- en relatieverwerking en hoop mensen die iets of iemand hebben verloren ook te kunnen inspireren voor het (her)vinden van hun kracht. 

Bezig met laden