Liselore Houben

De vrouw achter Maanlicht Coaching & Creatie ben ik, Liselore Houben, geboren in de lente van 1976. Als kind werd ik thuis altijd omringd door creativiteit. Mijn moeder is een geboren kunstenaar en weet van de meest eenvoudige dingen iets moois te maken. Woensdagmiddag stond bij ons altijd in het teken van creatief bezig zijn. Ik tekende eindeloos paddenstoelen huisjes, kookte met knopen en danste pirouettes met een door oma gemaakte tutu. Zoals het gaat in het leven raakte mijn kinderlijke onschuld gaandeweg beschadigd door problemen van de grote mensen wereld. Ik sloot mij veilig op in mijn hoofd en probeerde zoveel als mogelijk te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

 

Mijn hoofd koos voor een HBO-studie HRM. In dit vakgebied ben ik jaren werkzaam geweest. Veel denkwerk, waarbij mijn hart en vooral mijn handen werkeloos toekeken. Mijn gevoel liet mij weten dat ik niet gelukkig was. Ik kon het rationeel niet verklaren en dat bracht verwarring. Toch ging ik op oude voet verder met veel piekergedachten.

 

Totdat mijn overvolle hoofd overliep. Ik kon niet anders dan de balans opmaken. Het roer moest om. Mijn moeder, afgestudeerd tekentherapeut, liet me kennis maken met tekenen en schilderen om helderheid te krijgen over mijn situatie, uit het hoofd te komen en te ontspannen. Dit bleek de sleutel te zijn; hoofd, hart en handen werkten samen, er kwam meer harmonie in mijn leven. Een volgende stap was het volgen van de 3-jarige opleiding tot kunstzinnig coach/atelier docent en inmiddels heb ik diverse mensen mogen begeleiden op hun pad.

 

Niet alleen mijn moeder, maar ook mijn vader is een grote inspiratiebron voor mij geweest. Mijn vader leerde mij de waarde van eenvoud, leven in het nu, weetjes over de natuur, het van niets tot iets maken (vooral van hout) en onvoorwaardelijk houden van. Hij is in 2016 overleden aan een hersentumor. Tijdens zijn ziekteproces kreeg hij afasie en kon hij zijn dominante hand niet meer gebruiken. De enige manier waarop hij zijn gevoelswereld kon uiten was via muziek, tekenen en schilderen. Als eerbetoon aan hem heb ik dan ook één van zijn laatste werken gebruikt op mijn welkomstpagina.

 

Uit het intense verdriet om zijn afscheid heb ik kracht en inspiratie kunnen halen. Ik heb mijn praktijk verder vormgegeven en ben altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mensen te prikkelen zingeving te vinden in creativiteit. Ik hoop mensen te kunnen inspireren om uit de (meest) donkere ervaring in je leven, zoals verlies van een dierbare of het verliezen van jezelf door een fysieke of mentale ziekte de zin van het leven kunt herontdekken door kunstzinnig aan de slag te gaan. 

Bezig met laden